Forside Generelt Hvorfor er førstehjælp så vigtigt?

Hvorfor er førstehjælp så vigtigt?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi ved alle sammen at førstehjælp kan redde liv, men 4 ud af 5 af adspurgte i en national undersøgelse fortæller at de har være på et førstehjælpskursus, dog er det kun 24 % der har været det indenfor de sidste 2 år. Men hvorfor er det så vigtigt at kunne førstehjælp? 

Kan redde liv 

Det er vigtigt at så mange som muligt kan yde førstehjælp, da næsten alle tilfælde af hjertestop, kræver det at frivillige træder til før ambulancen er fremme, for at patienten kan overleve. 
Det man skal vide når man har med førstehjælp og gøre er at det er bedre at gøre noget end at gøre ingenting. Så man kan dele opgaver ud, og sørge for at der bliver ringet til ambulancen, og om en skal løbe efter en hjertestarter, og nogle skal lave førstehjælp. 

Obligatorisk når man tager kørekort 

I 2006 blev det vedtaget ved lov, at alle der skulle tage kørekort også skulle igennem et førstehjælpskursus, dette har medført at 40% flere unge kan førstehjælp i dag.
Så hvis du har en køreskole og ikke ved hvor du skal sende dine elever hen for at tage førstehjælpskurset, kan vi anbefale foerstehjaelptilkoerekort.dk, som har mulighed for at undervis i det mest af København, og i Ringsted. Se mere her. 

Fremtiden for førstehjælp 

Der bliver givet flere penge til at kunne sende folk gratis, eller billigere på førstehjælpskurser i fremtiden, og for hver der bliver undervist i førstehjælp, er der potentielt en der bliver reddet. Så jo flere der kan førstehjælp jo bedre.
Du skal heller ikke være bange for at du glemmer det, efter noget tid. For hvis du endelig en dag kommer ud for en situation hvor du har brug for at udøve førstehjælp, vil det poppe frem, som hvis du ikke har cyklet i flere år, og sætter dig op på en cykel igen. 

Tidligere artikelBedre trivsel på kontoret
Næste artikelLampen

Must Read

Derfor er det svært at lære dansk

Dansk er ikke et let sprog at lære, skal vi være ærlige at sige. Men det er altså langt fra en umulighed. Læs med...

Lampen

En lampe er ikke bare en lampe Når man tænker på lamper, så tænker man på noget der skal give lys og måske ikke så...

Hvorfor er førstehjælp så vigtigt?

Vi ved alle sammen at førstehjælp kan redde liv, men 4 ud af 5 af adspurgte i en national undersøgelse fortæller at de har...

Bedre trivsel på kontoret

Har du lagt mærke til at dine kollegaer på kontoret sidder og ømmer og vrider sig indimellem i løbet at en arbejdsdag? Det kan...

Sy din egen babynest til den lille

Gør-det-selv Hvis du er typen der kan lide gør-det-selv, så passer denne artikel lige til dig. Har du en lille en i familien, som du...