Forside Generelt Kend din maling før du bruger den

Kend din maling før du bruger den

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der kan være flere årsager til at du skal male et værelse, eller måske hele din bolig. Men kender du forskellen på maling? Kender du til glans i maling? Vi vil her i artiklen forsøge at hjælpe dig med at kende din maling før du køber og maler med den. 

Glans 

Glans er en skala der går fra 0-100, hvor 0 er helt mat, og 100 er helt skinnende blank. 
Men når du skal vælge imellem en blank og en mat maling, er det ikke kun pga. Hvad du synes er pænest, men også om vedligeholdelse og slidstyrke. Da en blank maling er mere robust og slidstærk og dermed bedre til at afvise snavs end en mat farve er, hvis der er tale om samme type maling.
Den blanke tåler også bedre at blive vasket end den matte.
Ulempen ved blank maling er dog at det stiller større krav til underlaget. Så jo mere blank malingen er, jo mere vil den reflektere lyset, så en blank maling afsløre derfor ujævnheder mere end en mat farve gør. 

Vælg glans efter hvilket rum du skal male 

Det er vigtigt når du skal maling med en bestemt type glans, at tænker over hvilket rum det er du skal male, da det anbefales at have en bestemt type glans alt efter hvilket rum du skal male.
 

Glanstrin  Overflade  Typisk anvendelse 
0-5  Helmat  Lofter (glans 1 -3) 
6-10  Mat  Vægge i opholdsrum (3-5), børneværelser og gangareal (5-10) 
11-29  Halvmat  Vægge i køkken (10-25) og bad (25-50) (50 vådrumsmaling) 
30-59  Halvblank  Træværk halvmat (30-40) og træværk halvblank (50) 

 

Lad en professionel stå for malingen 

Hvis du f.eks. skal flytte fra en lejlighed, kan det anbefales at du lader en professionel malermester stå for malingen, da du ellers kan risikere at du står og maler i flere timer, og det så bliver afvist, så du alligevel skal betale for en maler. 

Must Read

Derfor er det svært at lære dansk

Dansk er ikke et let sprog at lære, skal vi være ærlige at sige. Men det er altså langt fra en umulighed. Læs med...

Lampen

En lampe er ikke bare en lampe Når man tænker på lamper, så tænker man på noget der skal give lys og måske ikke så...

Hvorfor er førstehjælp så vigtigt?

Vi ved alle sammen at førstehjælp kan redde liv, men 4 ud af 5 af adspurgte i en national undersøgelse fortæller at de har...

Bedre trivsel på kontoret

Har du lagt mærke til at dine kollegaer på kontoret sidder og ømmer og vrider sig indimellem i løbet at en arbejdsdag? Det kan...

Sy din egen babynest til den lille

Gør-det-selv Hvis du er typen der kan lide gør-det-selv, så passer denne artikel lige til dig. Har du en lille en i familien, som du...