Forside Erhverv Opskriften til det gode projekt

Opskriften til det gode projekt

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For at virksomheder skal kunne udvikle sig, er de afhængige af projekter. Der findes mange forskellige slags projekter som hver især defineres på baggrund af deres formål og deres metoder. I en virksomhed kan opgaverne overordnet deles op i 3 typer: drift, projekter og ad hoc – opgaver. Driften er er virksomhedens primære opgave og defineres ved standardiserede arbejdsopgaver med et lavt risikoniveau. Ad hoc – opgaver er mindre opgaver som kan opstå med kort varsel og som ofte kan klares af en eller to ansatte. Projekter er engangsopgaver som generelt har en høj usikkerhed, da intet ens projekt er lavet i virksomheden før. Til projektet udvælges der en projektleder som enten får tildelt eller selv skal vælge en projektgruppe. Denne projektgruppe består af en tværfaglig gruppe, hvor hvert enkelt medlem er udvalgt på grund af hans eller hendes færdigheder.

Arbejd ud fra et målhierarki

Inden projektet begynder, skal det forberedes grundigt. Man kan med fordel arbejde ud fra et målhierarki som definerer projektets overordnede mål, og de leverancer der skal til for at opfylde målsætningen. I dette tilfælde finder man målsætningen ved at spørge hvorfor, og man finder leverancerne ved at spørge hvordan.

Definer løbende mål

Målsætningen er sjældent den samme hele vejen igennem projektet, da meget påvirker projektet igennem hele processen. Derfor er det vigtigt hele tiden at lave små målsætninger, som de enkelte medlemmer skal overholde. Får at holde styr på den tid, som de enkelte opgaver tager, kan det være smart at benytte sig af tidsregistrering.

Analyser analyser analyser

Forberedelse er alt for et godt projekt, og derfor er det vigtigt at lave flere gennemgående analyser, inden projektet begynder. Fx bør man lave en risikoanalyse som tager højde for de risici, som projektet er udsat for. Derudover findes interessentanalysen som tager højde for projektets interessenter, og hvor vigtige de er for projektet.

Must Read

Derfor er det svært at lære dansk

Dansk er ikke et let sprog at lære, skal vi være ærlige at sige. Men det er altså langt fra en umulighed. Læs med...

Lampen

En lampe er ikke bare en lampe Når man tænker på lamper, så tænker man på noget der skal give lys og måske ikke så...

Hvorfor er førstehjælp så vigtigt?

Vi ved alle sammen at førstehjælp kan redde liv, men 4 ud af 5 af adspurgte i en national undersøgelse fortæller at de har...

Bedre trivsel på kontoret

Har du lagt mærke til at dine kollegaer på kontoret sidder og ømmer og vrider sig indimellem i løbet at en arbejdsdag? Det kan...

Sy din egen babynest til den lille

Gør-det-selv Hvis du er typen der kan lide gør-det-selv, så passer denne artikel lige til dig. Har du en lille en i familien, som du...