Forside Familielivet Sådan sparer du en formue på dit vandforbrug

Sådan sparer du en formue på dit vandforbrug

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi danskere bruger enormt meget vand. Også mere end vi i virkeligheden har brug for. Vi bruger imellem 110 og 125 liter i døgnet, og den vand bliver brugt til flere forskellige ting. Madlavning, tøjvask og toiletskyld bliver der brugt enormt meget vand på, men den helt store synder er vores personlige hygiejne. Bad, vask af hænder, tandbørstning med mere kræver op imod 63% af vores vandforbrug. Det er derfor også her, at vi kan spare mange penge, hvis vi blot ændre lidt på vores vaner. Men det er dog ikke kun i vores hænder. VVS-installationer bliver ældre og dermed også mere slidte. Derfor kan det godt betale dig at ringe til ens lokale VVS´ser for at få kigget på hjemmets installationer. Læs mere om VVS hjælp på Fyn her.

Sådan mindsker du selv dit vandforbrug

Som nævnt herover bruger vi enormt meget vand i dagligdagen, og på årsbasis bruger mange af os tusinde af kroner for meget på vand. Men der skal ikke så meget til, for at vi kan sparer disse dumme penge.

  • Sluk for vandet!

Mange tænker slet ikke over, at de lader vandet rinde, selvom de faktisk slet ikke har brug for det. Det indebærer blandt andet at slukke vandet, når du børster tænder, sæber håret ind og imens du vasker op. Det er ikke alle håndvaske som holder tæt, men det er ikke ensbetydende med, at du skal lade vandet rinde, du kan nemlig bare bruge en balje.

  • Brug det lille skyl!

Selvom man måske har lavet stort i toilettet, så vil det lille skyl mange gange være nok. Du sparer faktisk hele to liter vand ved at bruge det lille skyl fremfor det store. Selvom det måske ikke lyder af meget, så vil det gå hen og blive mange liter i løbet af en dag i en gennemsnitsfamilie på 4 personer.

Must Read

Derfor er det svært at lære dansk

Dansk er ikke et let sprog at lære, skal vi være ærlige at sige. Men det er altså langt fra en umulighed. Læs med...

Lampen

En lampe er ikke bare en lampe Når man tænker på lamper, så tænker man på noget der skal give lys og måske ikke så...

Hvorfor er førstehjælp så vigtigt?

Vi ved alle sammen at førstehjælp kan redde liv, men 4 ud af 5 af adspurgte i en national undersøgelse fortæller at de har...

Bedre trivsel på kontoret

Har du lagt mærke til at dine kollegaer på kontoret sidder og ømmer og vrider sig indimellem i løbet at en arbejdsdag? Det kan...

Sy din egen babynest til den lille

Gør-det-selv Hvis du er typen der kan lide gør-det-selv, så passer denne artikel lige til dig. Har du en lille en i familien, som du...