Forside Generelt Sådan undgår du skimmelsvamp i hjemmet

Sådan undgår du skimmelsvamp i hjemmet

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du er ikke i tvivl hvis du har skimmelsvamp i hjemmet. De samler sig som store ofte sorte plamager på vægge, vindueskarme og andre fugtige naturmaterialer. Men du kan undgå at få besøg af denne uønskede fætter. 

Hvad er skimmelsvamp 

Skimmelsvamp er en mikroorganisme som trives bedst i fugtige miljøer. Ca 70% hvor den ideelle fugtighed i hjemmet er på 40-45%. Skimmelsvamp er ikke direkte sundhedsskadelige, men er tegn på dårligt indeklima. Nogle kan dog være allergiske overfor skimmelsvamp, som kan give hovedpine, hoste. Da skimmelsvamp udskiller stoffer, som nogle kan være allergiske overfor: mykotoksiner, som lugter muggent. Der findes omkring 1.5 millioner forskellige arter af skimmelsvamp.
De vokser i grupper, og er bundet sammen i netværk. De spreder sig ved at de udskiller såkaldte sporer i luften. Når der så er høj fugtighed spire sporene så der bliver dannet nye grupper af skimmelsvamp.  

Hvordan undgår du at de udvikler sig 

Du skal som tidligere nævnt sørger for at holde den høje fugtighed nede. Det kan du gøre ved at lufte ud 2-3 gange om dagen, i 10 minutter af gangen og gerne med gennemtræk. Det er vigtigt at du ikke lufter ud i længere tid af gangen, og at du sørger for at slutte for radiatorer imens. Det er vigtigt fordi du ellers vil køle væggene for meget ned, og så dannes der fugt, når temperaturen stiger igen.
Det samme gælder med at du skal huske at slutte for radiatoren, fordi en radiator automatisk vil varme mere når den mærker der bliver koldere, og derfor vil du for det første bruge en masse varme du ikke har brug for, og samtidigt skaber du en høj fugtighed, når kulde og varme mødes. 

Hvad skal du gøre hvis skaden er sket? 

Hvis du finder ud af du er ramt af skimmelsvamp, er det vigtigt at handle hurtigt, så du mindsker skaderne. Det anbefales derfor at få professionelle til at undersøge og behandle skimmelsvampen.
Se mere her. 

Must Read

Derfor er det svært at lære dansk

Dansk er ikke et let sprog at lære, skal vi være ærlige at sige. Men det er altså langt fra en umulighed. Læs med...

Lampen

En lampe er ikke bare en lampe Når man tænker på lamper, så tænker man på noget der skal give lys og måske ikke så...

Hvorfor er førstehjælp så vigtigt?

Vi ved alle sammen at førstehjælp kan redde liv, men 4 ud af 5 af adspurgte i en national undersøgelse fortæller at de har...

Bedre trivsel på kontoret

Har du lagt mærke til at dine kollegaer på kontoret sidder og ømmer og vrider sig indimellem i løbet at en arbejdsdag? Det kan...

Sy din egen babynest til den lille

Gør-det-selv Hvis du er typen der kan lide gør-det-selv, så passer denne artikel lige til dig. Har du en lille en i familien, som du...